ΠΟΠ Δαφνές

Στη ζώνη ΠΟΠ Δαφνές, παράγονται ερυθροί οίνοι ξηροί και γλυκοί αποκλειστικά από την ποικιλία Λιάτικο. Εκτείνεται στο δυτικό μέρος του Νομού Ηρακλείου και αποτελείται από τμήματα του χωριού Δαφνές και γειτονικών κοινοτήτων. Η περιοχή των Δαφνών, εικάζεται ότι έχει πάρει το όνομά της από το φυτό της Δάφνης, που είχε φυτρώσει στο ναό της Αγίας Ζώνης. Απέχει μόλις 18 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. 

Οι Δαφνές από την αρχαιότητα αποτελούσαν μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Κρήτης. Μέχρι και σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή, η αμπελουργία, η οινοποίηση και το κρασί, είναι στοιχεία της κουλτούρας των κατοίκων.

Τα ερυθρά ξηρά κρασιά ΠΟΠ Δαφνές, έχουν αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων και γλυκών μπαχαριών, ενώ το χρώμα τους είναι αρχικά έντονο κόκκινο και σχετικά γρήγορα αποκτά γκρενά ανταύγειες.

Τα γλυκά κρασιά ΠΟΠ Δαφνές, παράγονται είτε από λιαστά σταφύλια, είτε ενισχυμένοι από λιαστά σταφύλια και χαρακτηρίζονται από σκούρο χρώμα στις αποχρώσεις της καραμέλας, και αρώματα αποξηραμένων φρούτων, καφέ, σοκαλάτας με βελούδινο σώμα και μακρά επίγευση.


Εξερευνήστε περισσότερα

Grappa Tignanello, Antinori
Antinori
€47,20
Whisky Cragganmore
Cragganmore Distillery
€40,30
Cognac Pale & Dry XO, Delamain 700ml
Delamain & Co
€136,40