ΠΟΠ Malvasia – Σητείας

Οι οίνοι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Malvasia – Σητείας, είναι γλυκείς, από λιαστά σταφύλια ή ενισχυμένοι από λιαστά σταφύλια. Η αμπελουργική ζώνη, εντός της οποίας είναι τοποθετημένες και οι οινοποιητικές μονάδες, περιλαμβάνει τη δημοτική κοινότητα Σητείας και άλλες τοπικές κοινότητες της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου. 

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε ημιορεινές και ορεινές πλαγιές από 300 – 750 μέτρα και είναι μη αρδευόμενοι, εκτός από περιόδους, που η ξηρασία, αποδεδειγμένα μπορεί να αποβεί καταστρεπτική για τα φυτά. Το κλίμα στην περιοχή είναι Μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες. Οι συνθήκες κατά την περίοδο ανάπτυξης των φυτών και του τρύγου (Απρίλιο – Οκτώβριο) ξηροθερμικές, αποφεύγοντας τον κίνδυνο προσβολής ασθενειών στα φυτά και τους καρπούς. Η θαλάσσια αύρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δροσίζει  και ανακουφίζει τα φυρά, ενώ η έντονη ηλιοφάνεια διασφαλίζει πλήρη ωρίμανση των σταφυλιών, αλλά και υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς.

Η ποικιλιακή σύνθεση των οίνων ΠΟΠ Malvasia – Σητείας, είναι Ασύρτικο, Αθήρι, Θραψαθήρι, Λιάτικο (λευκή οινοποιήση), Μοσχάτο Άσπρο (Μοσχάτο Σπίνας) και Malvasia di Candia Aromatica, σε οποιαδήποτε αναλογία, εκτός από δύο τελευταίες που επιτρέπονται σε ποσοστό το πολύ 15%. Απαιτείται τουλάχιστον 24 μήνες οξειδωτική παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.

Τα κρασιά, έχουν χρυσαφί χρώμα με κεχριμπαρί αποχρώσεις όσο παλαιώνουν. Τα αρώματα είναι έντονα και η διάστασή τους εξαρτάται σημαντικά από την τελική ποικιλιακή σύνθεση.


Εξερευνήστε περισσότερα

Sale
Syrah Kitrvs, Γ.Γαρυπίδης
Γ.Γαρυπίδης
Τιμή πώλησης €18,80 Κανονική τιμή €20,00 Κέρδος 6%
Sale
Gris Blanc Rose, Gerard Bertrand
Gerard Bertrand
Τιμή πώλησης €13,38 Κανονική τιμή €15,20 Κέρδος 12%
Sale
Liqueur Limoncello, Maurizio Russo
Maurizio Russo
Τιμή πώλησης €17,25 Κανονική τιμή €19,60 Κέρδος 12%
Sale
Liqueur Crema Melone, Maurizio Russo
Maurizio Russo
Τιμή πώλησης €20,49 Κανονική τιμή €21,80 Κέρδος 6%
Sale
Θαλασσίτης, Γαία Οινοποιητική
Γαία Οινοποιητική
Τιμή πώλησης €26,32 Κανονική τιμή €28,00 Κέρδος 6%