ΠΟΠ Μοσχάτο Πατρών

Στη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Μοσχάτο Πατρών, παράγονται
γλυκοί οίνοι από λιαστά σταφύλια και γλυκοί ενισχυμένοι οίνοι από λιαστά σταφύλια.
Χρησιμοποιείται αποκλειστικά, το πιο ποιοτικό σταφύλι που ανήκουν στην οικογένεια των
Μοσχάτων, το μικρόρογο, Άσπρο Μοσχάτο. Η παράδοση για την παραγωγή των εν λόγω
οίνων στην περιοχή ξεκινά τον 19 ο αιώνα, μία παράδοση που έχει μεταφερθεί εδώ, από το
κοντινό νησί της Κεφαλονιάς.
Ο συνδυασμός του Μεσογειακού ήλιου, με τον σπάνιο για την Ελλάδα Βόρειο –
Βορειοδυτικό προσανατολισμό και τη θαλάσσια αύρα του Πατραϊκού και του Κορινθιακού
κόλπου, διασφαλίζουν συνθήκες ιδανικές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πρώτης
ύλης.

Εξερευνήστε περισσότερα