ΠΟΠ Δαφνές

Στη ζώνη ΠΟΠ Δαφνές, παράγονται ερυθροί οίνοι ξηροί και γλυκοί αποκλειστικά από την ποικιλία Λιάτικο. Εκτείνεται στο δυτικό μέρος του Νομού Ηρακλείου και αποτελείται από τμήματα του χωριού Δαφνές και γειτονικών κοινοτήτων. Η περιοχή των Δαφνών, εικάζεται ότι έχει πάρει το όνομά της από το φυτό της Δάφνης, που είχε φυτρώσει στο ναό της Αγίας Ζώνης. Απέχει μόλις 18 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. 

Οι Δαφνές από την αρχαιότητα αποτελούσαν μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Κρήτης. Μέχρι και σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή, η αμπελουργία, η οινοποίηση και το κρασί, είναι στοιχεία της κουλτούρας των κατοίκων.

Τα ερυθρά ξηρά κρασιά ΠΟΠ Δαφνές, έχουν αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων και γλυκών μπαχαριών, ενώ το χρώμα τους είναι αρχικά έντονο κόκκινο και σχετικά γρήγορα αποκτά γκρενά ανταύγειες.

Τα γλυκά κρασιά ΠΟΠ Δαφνές, παράγονται είτε από λιαστά σταφύλια, είτε ενισχυμένοι από λιαστά σταφύλια και χαρακτηρίζονται από σκούρο χρώμα στις αποχρώσεις της καραμέλας, και αρώματα αποξηραμένων φρούτων, καφέ, σοκαλάτας με βελούδινο σώμα και μακρά επίγευση.


Explore more

Sale
Syrah Kitrvs, Γ.Γαρυπίδης
Γ.Γαρυπίδης
Sale price €18,80 Regular price €20,00 Save 6%
Sale
Gris Blanc Rose, Gerard Bertrand
Gerard Bertrand
Sale price €13,38 Regular price €15,20 Save 12%
Sale
Liqueur Limoncello, Maurizio Russo
Maurizio Russo
Sale price €17,25 Regular price €19,60 Save 12%
Sale
Liqueur Crema Melone, Maurizio Russo
Maurizio Russo
Sale price €20,49 Regular price €21,80 Save 6%