ΠΟΠ Μοσχάτος Λήμνου

Η ζώνη ΠΟΠ Μοσχάτος Λήμνου, περιλαμβάνει την αμπελουργική ζώνη σε όλο το νησί της Λήμνου. Δίνει κρασιά γλυκά, από λιαστά σταφύλια και γλυκά, ενισχυμένα από λιαστά σταφύλια. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται αποκλειστικά η ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας, η οποία κατέφτασε στο νησί στις αρχές του 20ου αιώνα από τους Αιγυπτιώτες Λήμνιους. 

Τα κλίματα είναι διαμορφωμένα σε κυπελλοειδές σχήμα και για την καλλιέργειά τους επιτρέπονται μόνο οι πατροπαράδοτες τεχνικές. Για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των φυτών στις ξηροθερμικές συνθήκες του νησιού, η πυκνότητα φύτευσης βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα (350 - 400 φυτά / στρέμμα). Ενώ χαμηλό είναι το ύψος των φυτών, προκειμένου να προστατεύονται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους. 

Τα κρασιά έχουν χρώμα χρυσαφί, με χάλκινες ανταύγειες όταν παλαιώνουν. Τα αρώματα είναι έντονα, με νότες τριαντάφυλλου, φλούδας πορτοκαλιού, αποξηραμένου βερίκοκου, μελιού, ξηρών καρπών και βοτανικές νύξεις. Το στόμα είναι πλούσιο, ισορροπημένο, με μακρύ αρωματικό τελείωμα.


Explore more

Grappa Tignanello, Antinori
Antinori
€47,20
Whisky Cragganmore
Cragganmore Distillery
€40,30
Martini Dry 1lt
Bacardi
€11,20