ΠΟΠ Πάτρα

Η ζώνη ΠΟΠ Πάτρας, εκτείνεται σε ημιορεινά διαμερίσματα στο Βορειοανατολικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Οι οίνοι που παράγονται στη ζώνη προέρχονται αποκλειστικά από την ποικιλία Ροδίτης και μπορεί να είναι ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι. Η παραγωγή τους πραγματοποιείται με την κλασσική λευκή οινοποίηση, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες ζύμωησης, χαμηλότερες από 20οC. Για την ένδειξη ‘’επιλεγμένος’’ ή ‘’reserve’’ θα απαιτείται παλαίωση 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια, και για την ένδειξη ‘’ειδικά επιλεγμένος’’ ή ‘’Grand Reserve’’, θα πρέπει ο οίνος να έχει παλαιώσει 1 έτος σε δρύινα βαρέλια.

Το κλίμα στην περιοχή είναι Μεσογειακό, με ευεργετικές επιδράσεις από το υψόμετρο, αλλά και τη θαλάσσια αύρα είτε από τον Πατραϊκό, είτε από τον Κορινθιακό κόλπο. Παρά τις υψηλές βροχοπτώσεις που επικρατούν στην περιοχή, τα επικλινή εδάφη, διασφαλίζουν καλή αποστράγγιση. Επιπλέον, οι άνεμοι που πνέουν, κρατούν χαμηλά τα επίπεδα υγρασίας, μειώνοντας τον κίνδυνο για μυκητολογικές ασθένειες των φυτών.

Η αμπελουργία και οινοποίηση στην περιοχή κρατά από την αρχαιότητα, ενώ μεγάλες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν κατά τη νεότερη ιστορία, όπως το οινοποιείο της Αχάια Κλάους, ενίσχυσαν την ενασχόληση με την καλλιέργεια αμπέλου στην περιοχή. 


Explore more

Sale
Syrah Kitrvs, Γ.Γαρυπίδης
Γ.Γαρυπίδης
Sale price €18,80 Regular price €20,00 Save 6%
Sale
Gris Blanc Rose, Gerard Bertrand
Gerard Bertrand
Sale price €13,38 Regular price €15,20 Save 12%
Sale
Liqueur Limoncello, Maurizio Russo
Maurizio Russo
Sale price €17,25 Regular price €19,60 Save 12%
Sale
Liqueur Crema Melone, Maurizio Russo
Maurizio Russo
Sale price €20,49 Regular price €21,80 Save 6%