Το Λιάτικο είναι από τις πιο αδικημένες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Αν και δεν κινδύνευσε με εξαφάνιση, ίσως λόγω της έντονης παραγωγικότητας, που αποτελούσε κριτήριο για την καλλιέργεια στο παρελθόν,...
Η ζώνη ΠΟΠ Πεζά θεσπίστηκε το 1971, αρχικά για τους ερυθρούς ξηρούς οίνους, από τις ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά και αργότερα για τους λευκούς από την ποικιλία Βηλάνα. Είναι μία...
Η αμπελουργική ζώνη για την παραγωγή των οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Πάρος είναι όλες οι αμπελουργικές περιοχές των νησιών Πάρου και Αντίπαρου. Οι ποικιλίες που συμμετέχουν είναι αυτές της Μονεμβασιάς...
Η ζώνη ΠΟΠ Ρόδος, καλύπτει την παραγωγή διαφόρων τύπων οίνων: Λευκοί οίνοι, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι Παράγονται με την κλασσική λευκή οινοποίηση, από τις ποικιλίες Αθήρι τουλάχιστον 70%, και το υπόλοιπο...
Η Μανδηλαριά είναι μία έντονα κόκκινη ποικιλία, που καλλιεργείται εκτεταμένα στα νησιά του Αιγαίου από όπου προέρχεται, την Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τη συναντάμε με πολλά...
Η ζώνη ΠΟΠ Σητεία εκτείνεται στο οροπέδιο της Ζήρου και στους ορεινούς όγκους, του κεντρικού και νότιου τμήματος του ανατολικού άκρου της Κρήτης, καθώς και στις πλαγιές του βορειοανατολικού άκρου...
Η ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προεύλεσης Χάνδακας – Candia, θεσπίστηκε το 2011 και εκτείνεται σε μία μεγάλη έκταση στο νομό Ηρακλείου, συμπεριλαμβάνοντας πλήθος κοινοτήτων, από το βορειότερο μέρος του νησιού, έως...