ΠΟΠ Μοσχάτο Ρόδου

Η ζώνη ΠΟΠ Μοσχάτος Ρόδου θεσμοθετήθηκε το 1971. Παράγονται γλυκοί οίνοι από λιαστά σταφύλια και γλυκοί ενισχυμένοι από λιαστά σταφύλια. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται οι ποικιλίες Άσπρο Μοσχάτο και Μοσχάτο Τράνι. 

Στη Ρόδο, στο μέρος με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα, το Μοσχάτο έχει βρει ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργειά του και τη δημιουργία ποιοτικής πρώτης ύλης για τους ΠΟΠ οίνους. Οι αμπελώνες είναι διαμορφωμένοι σε σχήμα κυπελλοειδές και είναι μη αρδευόμενοι. 

Τα κρασιά διακρίνονται από έντονα αρώματα τριαντάφυλλου, φλούδες εσπεριδοειδών, αποξηραμένα πυρηνόκαρπα φρούτα και μέλι. Το σώμα πλούσιο και ισορροπημένο και η επίγευση αρωματική και επίμονη. 


Εξερευνήστε περισσότερα